Hot Hot!

Monday, April 11, 2011

Mengimbau Zaman Persekolahan Part 1

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum


Yes, aku amat setuju bila orang kata zaman persekolahan merupakan zaman yang paling enjoy and fun dalam hidup..
*Tapi dulu tak sedar ke diri duk kata tak sabaqnya nak abis sekolah... Lani baru kena muka sendiri. Haha

Memang Zaman persekolahan best bagi aku...Seriusly wey..Rugi aku tak hargai zaman tu wey. Sekarang nak nangis air mata darah sebaldi pun tak gunaa.. Masa tak leh diputar.. Aku bukannya besprend Abang Doraemon kitaa yang dalam poket dia ada mesin putar masa..Hee..
*Btw, wujud lagi ke cerita tu? Lama tak layan~

Jadi kepada bebudak sekolah kat luar sana jangan sia-siakan zaman persekolahan anda.. Peluk cium la kawan-kawan korang sebab lepas sekolah korang nak jumpa diaorang memang teramat susah..
 *Ni yang nak emo malam-malam ni..

Tapi peluk cium kawan perempuan sudah~ Lelaki jangan.. Tunggu nikah nanti. Haha..


Meh nak cerita sebabnya aku kata aku nyesal tak hargai zaman emas itu
 *Acece. Kemain zaman emas gitu. Kenapa tak zaman gangsa ke? Haha..


First, kat sekolah tiap-tiap hari kau boleh hadap muka kengkawan kau terutama
BESPREND POREBEH kau tu sampai meluat pun takpa.. Boleh berborak dari subuh hingga ke magrib tak henti henti pun takpa aih..
 *kau nak tidoq kat sekola ke hapee?Haha
 Pastuh,kau boleh popet popet dengan dia tu tak kira cikgu ngajar ke hapee..
*bukan itu ke selalu bebudak zaman sekarang buat? Hee. Aku kengkadang jaa. Murid baik.. Tidoq tu ada la.. If cikgu bosann~ haha.
 AIP! Rotan tangan nanti.. Jangan tiru aksi ini di sekolah.. Di rumah takpa~ Haha.. Jom jom sambung.. Haa. Biasalah pakat nampak ja batang hidung kawan kau tu, keluar la gosip
HOT MENARIK TERKINI TERBAIK BOX OFFICE gitu. Haha. Entoh betui ke tidok cerita tu pun tak tau kan? Empunya badan ja tau~ Tapi kita yang mendengar hanya mengangguk sebab nak jaga hati kawan kita tu~


TAPI LANI??
 *Dituju kepada diri sendiri. Tiada kena mengena dengan yang dah abis sekolah ataupun tidok~


Memang tiap-tiap hari korang menghadap.. Tapi menghadap laptop or komputer or hp je lahh sebab nak tunggu chat dengan kawan or sms dengan diaorang.. Tapi if Facebook la kan.. Mungkin time korang online diaorang tak onlinee.. Sabor je menunggu khabar berita diaorang yang lama tak dihubungi.. Kadang-kadang naik sebak tunggu awat lambat sangat depa reply *Mula dah babak sedih romantis ni..Tup tup diaorang update status kata
I'M NOT AVAILABLE~ Fuh.. Then mula la babak-babak sedih balik
*Sampai hati kau Hana(bukan nama sebenar).. Dulu bukan main if ada kawan baru ja mesti story mory kat aku kat sekolah.. Tapi lani? Kau tak cerita pun kau duk bercinta dengan sapa~ Aku sedih wey! Aku kacewa dengan hang!! KITA PUTUS SAHABAT~

Haha.. Itu hanya contoh jaa.. Haa. Kalau sms pulok. Kengkadang tunggu dekat 12 jam baru nak balas..*kadang-kadang aku pun malas nak balas sms. Haha. Adus.. Kita kat sini ni boring nak mampus.. Dalam hati hope laa kawan-kawan kita teman as in text dengan kita.. Tapi? Semua memang busy saat ni~ Busy pa?

BUSY KEJA
BUSY MASUK COLLEGE
BUSY DAPAT KAWAN BARU
BUSY TIDOQ
BUSY MAKAN
BUSY SHOPPING
BUSY PE LAGI? Errr. Busy macam-macam laa~

Dulu sampai meluat kan nak tengok muka kawan kita tu~ Tapi lani? Rindu teramat
*Rindu serindu rindunyaaa~
Nak jumpa kena tunggu sesiapa yang kerjo tu amik cuti.. Cuba bayangkan if geng hang 5 orang ke hapee. Macam mana lah nak tunggu semua cuti kan? Nak buat reunion memang boleh tapi susah nak kumpul semua orang..Setiap orang busy dan ada hal masing-masing tak kira la kerjo ke study ke~

Memang macam macam ke hal betui lepas sekolah ni~ Susah nak kekalkan ikatan persahabatan erat yang dulu kita jalinkan tu..

Itu saje lor~ Sayo dah penat menulis nii.. Haha. Panjang gilor.. Esok esok la kito sambong naa..

p/s: Semua cerita dan contoh di atas berdasarkan pengalaman sendiri dan orang disekeliling.. Sekadar untuk berkongsi dan ditujukan kepada diri sendiri sebagai pengajaran.. Hope tiada sesiapa terasa hati~

Salimah Ismail♥

2 Picit Sini untuk Comment! :):

waN Mohd Salim on Monday, April 11, 2011 said...

sye hantu blog petama .. hehheh salam kenal ye akak .. adik ade urusan jap .. nnti kite men kat sini agi byee

Salimah Ismail on Monday, April 11, 2011 said...

haha. thanks :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^