Hot Hot!

Tuesday, March 8, 2011

Yummy. I liokee! ♥

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum!

Sorry, lambat sikit update. Haha. Korang mesti tertanya-tanya apa yang YUMMY nyaa kan? Okay, tetiba aku tersuka satu makanan ni. I bet korang mesti dah try. Walaupun benda ni agak baru, tapi dah dijual di merata-rata terutamanya Pasar Malam. Tapi saja nak kongsi dengan korang, kot kot la ada yang belum try. :) Lepas ni terus try okay kepada yang belum! SEDAP ♥

Hee. Nak tahu apa? JOM terjah.




Wah, makci tu tengah buat apa?

JENG JENG...


Apa tu? Haha (keropok ke?)

BUKAN!


Taraa, pandangan dekat.


Benda alah ni dipanggil

KENTANG SPRING

TERliur dak? Haha. SEDAP.

Okay, meh nak cerita sikit. Dulu-dulu memang pernah try benda ni masa mula-mula nampak kat pasar malam. Tapiiii, fulamak. TAK SEDAP. LEMBIK semacam.

Tapi, tadi try kedai lain sedap pulak. Rangup jaa.

So, means pembuat benda ni berperanan penting dalam menyediakan Kentang Spring yang sedapp!


Tadi try yang BBQ dengan mayonis! Fulamak, mengancam gak  :P

Benda ni buat guna mesin dia tersendiri..

Guna mesin nii.

Meh nak tunjuk steps tuk sediakan makanan favourite i ni :

Senang ja kan?

So, apalagi pi pujuk daddy masing-masing.

"Daddy! Nak minta something boleh?"
"Minta apa?"
"Mesin kentang spring! Tiap-tiap hari boleh makan"
"BOLEH, jom pih beli lani"

HAHA. Tuh perbualan yang bakal berlaku dalam kalangan anda maybe? :P

Tadi, ada cakap kat papa.

"Papa, jom buka bussiness Kentang Spring ni, baru lagi"
" Harga cekik darah"
" If harga mahal, mesti untung gila, JOM!"

HAHA. Tetapi perbualan hanya berhenti sebegitu. :(

So, korang try la buka bussiness ni! Mana tau boleh jadi jutawan gitu. Sebab kos dia tak banyak kot?


JOM buat bussiness.

Sebab,cuba bayangkan.. Macam tadi, ada tiga saiz kentang spring tu.
Panjang-Rm 4
Sederhana-Rm 3
Pendek-Rm 2


Macam untung ja kan? HAHA.


Tapi takpe, if tanak niaga. JOM try kepada yang belum :)

Whose know akan jadi your favourite food ke... :P




Heee. JOM kunjungi kedai-kedai terdekat untuk beli!



Credits: Google for the pictures.

Salimah Ismail♥


3 Picit Sini untuk Comment! :):

Miss Tatie on Thursday, March 10, 2011 said...

mehla singgah blog kita. ade contest menarik dan hadiah2 yang lumayan menanti ada.... antaranya wang tunai rm250, tiket wayang exclusive di Platinum Suite The Curve atau kalo xnk boleh ditukar dengan T-Shirt dari F21 atau accessories dari DIVA, hadiah saguhati, kasut dari HGF, t-shirt dari MNG dan bermacam2 lagi..

asybedazzle on Saturday, March 12, 2011 said...

first tengok kentang spring. hehe
rasa mcm potato chips ke ? o.O

Salimah Ismail on Saturday, March 12, 2011 said...

miss tatie: okay sis :)

asy:ye, lebih kurang lahh. tapi sdp lagi :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^