Hot Hot!

Saturday, March 5, 2011

Iklan berbayar yang senang dapat earning!

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum....

Kepada blogger sekalian yang ingin dapat duit selain ber-blogging. Try this.

Yang ni sebiji macam iklan Nuffnang. Dikenali sebagai Heartbeat.





 
Atas ni lah. If baik hati tekan la :) Setiap click akan menderma 4 sen kepada saya. HAHA. (mesti ada yang kata 4 sen ja pun. 4 sen kalau lama-lama insyaAllah banyak kan?) Hee.




Sure ada yang masih ragu-ragu kan? Tapi saya akan membuktikan bahawa Heartbeat boleh bawa keuntungan. Haha.

Okay, so jom terjah earning Mama Zharfan. Pinjam toturial dari dia jugak. Thanks.



Earning dia RM 400.12. Banyak la tu kan? Free-free ja dapat.

Korang just perlu register.

Then yang dah join HB, MESTI promo2 kat friends/readers/followers register under u..
Lagipun free registration .Takyah bayar pun untuk register, then korang boleh tepek ja banner kat blog masing2 macam Sally buat. Korang akan mula dapat duit bila orang click and income masyuk bila org register lepas click your banner.. Senang ja kan?


So, kepada pengguna iklan Nuffnang pulak. Korang jangan risau. Korang leh still guna iklan tu macam biasa.

Gliterati nuffnang? ohh, korang jangan risau, tak affect pun, not at all, 100% guarantee. Sebab Mama Zarfan dah tanya Nuffnang direct pun.Heartbeat bukan competitor Nuffnang sebab HB jual barang-barang souvenir, bukan advertising company macam Nuffnang or etc. :)

So, kepada yang berminat dan nak register. Sally ada amik full toturial dari Mama Zarfan gak. Thanks mama :)

Apa korang tunggu lagi? Jom join.
Lagi cepat korang join, lagi cepat membukit income tu.Jangan tunggu lama-lama.

Tutorial:
(click the image to enlarge it)


1.Mula-mula korang click banner heartbeat bawah ni






 
 
 



2. Klik Icon Hearbeat yang dibulatkan tu



3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas





6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue




9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat




10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)




11. Copy Code yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)-setaip code adalah unik/tak sama untuk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)



AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


1. Pi Kat Design



2. Klik Add A Gadget




3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan




4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


DONE :)


P/s: If ada yang nak copy full tutorial (entry ni) untuk promo HB kat blog masing-masing. Boleh ja :) Just mention/backlink to my blog tau. Sebab tanpa full tuto entry, agak susah nak convince org utk join HB :)

Credits to Mama Zharfan.

ALL THE BEST ♥

Salimah Ismail ♥

0 Picit Sini untuk Comment! :):

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^