Hot Hot!

Sunday, March 13, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum...

Apa khabar semua? Sehat dak? Hope korang sehat. :)

So, harini for the first time Sally join segmen Abang Ben.

Segmen arini pasal SOAL CINTA?

HAHA... Sally tak pernah bercinta jadi tak tahu nak jawab sangat... Tapi, I'll try my best. I akan jawab berdasarkan apa yang diperhati dari sekeliling :)



1. LELAKI pilihan anda ?

Okay, setakat ni tak jumpa lelaki pilihan lagi.. Tapi ciri-ciri yang penting yang I nak dalam diri lelaki pilihan i ialah yang pertama:

*Understanding- Yang ni amat penting sebab InsyaAllah kita akan menghabiskan sisa hidup bersama. Jadi, if tak serasi, macam mana nak abis seumur hidup bersama kan? Apabila kita saling memahami, hubungan tu akan jadi mudah sekali.. Kurang pertelingkahan berlaku :)

*Caring- Sebagai seorang perempuan, semestinya menginginkan seorang jejaka yang begitu caring sebab perempuan ni suka apabila orang tu concern about her. Kira terselah kasih sayang tu bila that guy caring and concern :)

*Berkerjaya- Ini penting untuk sesebuah keluarga.. Sebab kalau si suami itu tak kerja.. Macam mana nak menyara hidup keluarga kan? Takkan la si perempuan ja kena belanja semua benda. HAHA

*Romantik- Lelaki romantik pon best gak sebab dia akan hadiahkan macam-macam kat kita bila birthday kita or our special day. Ini akan menunjukkan kasih sayang seorang lelaki kepada seorang perempuan. Kan? :P


2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?

Haha. Tak perlu sangat. Tapi if dah jodoh dengan lelaki SEKSI.. Okay jerr :)
Bagi pandangan saya, SEKSI untuk orang lelaki macam badan 6 pax macam tu laa. Yang ada otot-otot tu kot. Tapi bagi I la, otot kalau macam orang yang angkat berat tu scary lahh? HAHA. Sikit-sikit sudah kot. Hihihi.


3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?

Okay, setiap orang ada pandangan masing-masing..Bagi I, ada sesetengah lelaki bila dia jatuh cinta, dia akan hargai dan sanggup berkorban demi cinta tak kira sebelum atau selepas memiliki cinta seorang perempuan tu. Tapi ada juga yang jenis lebih dikenali sebagai 'PLAYBOY', yang berpura-pura berkorban demi cinta bagai nak rak. Tapi, bila kita dah jatuh cinta kat dia. Dia ketepikan kita.. Hampeh betui. Tetapi, ini bergantung kepada jenis lelaki macam mana yang kita kenal :)

4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?

Haha. Yang ni I tak berani nak komen laaa. Sebab I'm too young for that. Sebab kita tak leh nak riak sangat yang suami kita sayang kita sorang je dan takkan cari lain. Benda ni kita akan lihat lebih jelas masa kita kahwin. Bila kita dah kahwin, baru kita leh nampak tanda-tanda suami kita nak bermadu ke tak. Tapi lah kan, kalau suami kita dah ada jodoh baru,kita kena redha ja lah. Ini semua ketentuan Allah. Ada hikmahnya. Lagi-lagi if dia nak kahwin lain untuk sebab-sebab tertentu ke kan... Kita tak tahu apa bakal berlaku. :)


5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?

GERAM jugak la kan.... Sebab sebelum kahwin dah gatal lepas kahwin lagi lah gatal. Takut dia curang dengan kita. HAHA. Tapi, apa yang boleh dibuat ialah kita selesai elok-elok lah. Jangan pakat redah minta putus terus. Tah-tah orang yang kita lihat tu sepupu dia ker. HAHA. Kan tak pasai-pasai hubungan tu berakhir macam tu jaa.


6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?

Dua-dua ada kemungkinan tersendiri untuk curang. Kita tak leh nak specifik kan sangat. Sebab komitmen dalam sesebuah hubungan ni bergantung kepada individu itu tersendiri tak kira perempuan mahupun lelaki.. :)


7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??

Selalunya if lelaki/perempuan tu sayang dan cinta kepada pasangannya. Mereka juga betul-betul serius dan menghargai hubungan itu. Mereka akan setia dengan pasangan mereka. Jadi, I tak leh nak specific kan siapa lebih setia sebab ofcourse perempuan akan menunding jari kepada lelaki apabila ditanya. Lelaki pulak akan menunding jari kepada perempuan apabila ditanya. Itu sudah menjadi lumrah kan? HAHA.

8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?

Mungkin kot? Sebab macam I kata, I tak pernah bercinta lagi. Jadi, tak berapa pasti. Tapi selalunya perempuan tak lari daripada cemburu if tengok orang yang dia sayang keluar or even cakap dengan orang lain. Tapi, bagi I... Cemburu biar berpada-pada lah demi hubungan yang kekal lama. JANGAN CEMBURU BUTA. HAHA.


Tu jelah kot? Panjang kan Sally tulis? Berjela nak mampus. Haha. Tapi syok if nak bagi pandangan ni.. Hihi.

And one more if ada la soalan antara perempuan dengan lelaki siapa lebih ego?
Sally akan jawab LELAKI. Hhahha.

Salimah Ismail ♥


15 Picit Sini untuk Comment! :):

muhamad hanif on Sunday, March 13, 2011 said...

wahh..semua da ada tuu..cuma takde kje jeee..

cmne ek ?

singgah dari blog ben ashaari..

apisv2 on Sunday, March 13, 2011 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

Salimah Ismail on Sunday, March 13, 2011 said...

hanif: Haha. P cari keja :P
Apis: waalaikumsalam :)

mas.saari on Monday, March 14, 2011 said...

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya jugak!

pRiNCe on Monday, March 14, 2011 said...

Prince dtg mlwat...entry yg bagus..:)...jom join contest kat blog prince..hadiah lumayan...n jmputla bce info mnarik tentg kecantikan tubuh badan...

Mamaleesya on Monday, March 14, 2011 said...

salam satu cinta

http://diarialeesya.blogspot.com/

Dekcik on Monday, March 14, 2011 said...

jom kite bertukar pendapat =)
dari blog abg ben

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Salimah Ismail on Monday, March 14, 2011 said...

mas: haha. nnt i melawat :)
prince: thankss! okay i nnt p melawat :)
mama: salam satu malaysia :)
dekcik: okay :)

miss husna on Monday, March 14, 2011 said...

kalau bg una xtra question tu pun una akn jwab lelaki..tpi kdng2 lelaki akn mrendahkan egonya demi cinta juga..touching seyh :)

Salimah Ismail on Monday, March 14, 2011 said...

husna: yes yes. ikut orang dan situasi :)

Diari-Selebriti-Mama on Monday, March 14, 2011 said...

slmat bknalan.
singgah dari segmen BA ^^

betul.kalau berketul sangat nak ceri baju pun susah nanti hehe

jom baca pendapat kls pula

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

solo molo on Monday, March 14, 2011 said...

macam-macam japawan ada...



salam ziarah dari segmen soal hati En Ben...

Nour Akmal on Monday, March 14, 2011 said...

moga mendapat lelaki pilihan secepat mungkin..=)

NiSha on Monday, March 14, 2011 said...

salam singgah dari blog abg ben..
cool entri...
http://heandsheloves.blogspot.com
>NiSha<

Salimah Ismail on Monday, March 14, 2011 said...

Mama: Betul tu :P
solo: haha. thanks melawat :)
Akmal: InsyaAllah. haha
Nisha: Thanks datang :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^