Hot Hot!

Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum. :)

Join segmen lagii. JOM join.



Segmen bertambah panas... Apa lagi.. Jom menghangatkan keadaan sampai suhu takat didih. HAHA.

1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

Jatuh cinta? Nak kata jatuh cinta tu tak pernah kot. SUKA or MINAT tu ada lah. Sebab kalau orang dah jatuh cinta ni tidur tak lena, makan tak kenyang even mandi tak basah. Tetapi saya sama sekali tidak mengalami simpton itu :) Selalunya if suka orang tu mesti sebab dia cute miut or hensem ka. Tetapi, kalau jatuh cinta saya akan lihat kedua-duanya. Mesti ada rupa gak la and keperibadian yang tinggi of course :)


2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?

Tipu if kata tak. Sikit lah. Nak gak lah yang ciut or hensem sikit. Hihihi Bukan nak macam sebiji macam Fahrin Ahmad or Awal Ashaari or Justin Bieber ka. Kenapa? Supaya sedap mata memandang la :)


3.Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

Ketinggian and wajah of course. Tanak lah yang ketot dari i. Mest tinggi sikit. Baru nampak sepadan. Acece. HAHA. Wajah supaya sejuk mata memandang. Biar tak dapat lena malam-malan terbayang wajah dia :P


4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?

Setuju! Sebab saya gemuk. Bhahaha. Btw, berisi dari segi apa ni? Ada dua maksud. Hihihi


5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..

Kurang setuju. Memang wujud orang macam tu dalam dunia. Tapi maybe minoriti. Majoriti tak macam tu. Tak semua lelaki kacak kaki perempuan, ada yang setia... Dan tak semua perempuan cantik pula materialistik... Mungkin mereka jenis gemar shopping tapi niat mereka bukan macam tu sebenarnya. :)


6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..

- Kena tinggi ilmu agama sebab nak bimbing kita
- Hensem or kiut gak la or ada rupa sikit
- Baik
- Understanding
- Penyayang
- Romantik
- Tak kedekut
- Berkejaya. Kalau keja tah papa macam mana lah nak menyara saya. Haha
- Penyabar


7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

Alamak, maaf saya tadak pasangan. Jadi tadak jawapan tuk soalan ni. HAHA


8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?

Alhamdulillah. Bersyukur ja lah dengan kurniaan Allah walaupun saya banyak kekurangan.. Mesti ada hikmah dan tiada manusia yang sempurna di dunia :)


9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

TERAMAT perlu sebab lelaki zaman sekarang gatai. Nak yang kurus-kurus ja. Sat dia pih cari perempuan len naya. HAHA. Tapi kalau gatai sangat cari lain. Kita pun cari baru lahh, apa susah kan? :)


10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..

Ikut produk kot. Ada yang berkesan, ada yang tak. Tapi entahlah, tak pernah try lagi. Ada suggestion produk pe bagus? *mau kuruskan badan. DAH gemukkkkk!!!*

Tuh jerr. Melalut dah ni....

Salimah Ismail ♥


2 Picit Sini untuk Comment! :):

solo molo on Thursday, March 17, 2011 said...

kalo hati dah suke, dah tak kire yang laen dah...

Salimah Ismail on Thursday, March 17, 2011 said...

yes. tahu takpa :P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^