Hot Hot!

Thursday, March 17, 2011

Thumbs up for Hikayat Merong Mahawangsa! :)

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum..


Sorry sebab kurang update blog sejak-sejak ni..

1. Sebab busy kerja. Kerja dari pukul 8 am -3.30 pm. Tara nak balik rumah around 4 pm baru sampai.


2. Sejak-sejak ni busy melilau. Rabu lepas kerja terbang ke Traders Hotel, ada education fair.. Then terbang pulak teman sis pergi tengok movie Hikayat Merong Mahawangsa.. *sat kita cerita pasai ni.. Dengar dulu saya bebel. Hee*

3. Macam arini terlalu penat sebab satu badan lenguh tahap gaban punya. Tidoq dari pukul 5 lebih sampai nak dekat pukul 7. Tadi lak teman sis and family pergi Queensbay. Menternak lemak tahap maksima punya. Macam-macam aku melantak *ni kita cerita next entry. Hihihi*

4. Penat penat penat

Tu jer kot? Yang semestinya memang penat sampai tak terdaya mau tulis...

Btw, kita berbalik kepada main story....

Yehaaa. Carta pertama movie marathon Sally suda ditonton. THUMBS UP for KRU production. You did a very good job. Memang solute gak lahh. Bangga menjadi Anak Malaysia. Saya doakan korang berjaya dan movie tu akan jadi box office. Who knows kan? :)




Kutipan hari pertama mencecah hampir RM500,000. Rekod baru lagi
dalam sejarah perfileman kita.
Tapi setakat ni tak tahu la berapa kutipan. Sure berganda-ganda kan. Sebab ditayangkan kat 71 buah negara lagi...
Sebab aku suka cerita ni:

* Effect cerita ni bagus gilaa
*Jalan cerita syokk!
* Semangat negara-negara untuk bersatu  menentang musuh
* Semangat KRU production untuk produce cerita epik
* Tetiba rasa sejarah macam best if cara penyampaian dia best lagi-lagi if dalam bentuk drama/filem
* Dapat lihat betapa tinggi nilai sejarah dunia
*Lakonan semua best-best
*Aksi lawan macam Hollywood punya cerita gituu.
* Ada feeling gak la bila tengok pengorbanan Merong Mahawangsa.  :(

Konklusinya best lahh. :)

Korang dah tengokkan? Apa pandangan korang? Kepada sesiapa yang belum tengok. Pergi tengok... Sokong filem Malaysia !

Tuh jer kot. Tunggu next entri lak. :)

Salimah Ismail ♥

4 Picit Sini untuk Comment! :):

6zmi on Thursday, March 17, 2011 said...

fuh... ditayangkan 71 buah negara??? banyak nya... konfem kutipan tinggi.. bangga ada rakyat malaysia boleh produce movie macam ni..

Salimah Ismail on Thursday, March 17, 2011 said...

Hihihi. kalau termasuk Malaysia 72 negara :) Yes, bangga gila :)

cikmerah on Thursday, March 17, 2011 said...

solute ke salute? hehe ;)

Salimah Ismail on Thursday, March 17, 2011 said...

tah. bedal jaa. hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^