Hot Hot!

Tuesday, October 18, 2011

Tutorial: OnlineUsers

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 


Assalamualaikum


Hye semuaa. Lama tak buat tutorial kan? Harini rajin sikit nak buat,sikit ja la. Haha. So, jom tengok tutorial menarik apa harini! Tutorial yang simple ja.



Pernah tengokkan benda yang dibulatkan tu? Nak try cuba letakkan dalam blog korang tak? Sure makin gempak blog korang yang sememangnya dah gempak tu. Hohoo. :)


Jom jom try sama-sama :)


1. Dashboard> Design> Add Gadget> HTML/JavaScript


Then paste code ni kat ruangan kosong tu:


<font color=cc0033><script type="text/javascript" src="http://st1.freeonlineusers.com/on3.php?id=372378"> </script> PERKATAAN ANDA SENDIRI</font>




Dua item yang dihighlight iaitu warna dan perkataan boleh ditukar mengikut citarasa sendiri. :)
Tak tahu code untuk warna? Its okay dear.Boleh refer chart kat bawah ni okay?  Copy code warna dalam Color Chart dan paste dekat atas. Dekat font color yang dihighlight tu. Senang ja kan?


Color Chart

Itu saja. Senang ja. Lepas buat tu jangan lupa save pulak tau. Kang sayang ja buat penat-penat. ^_^

Salimah Ismail♥




0 Picit Sini untuk Comment! :):

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^