Hot Hot!

Saturday, September 10, 2011

What a fun and tired day..

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum..






Sungguh harini merupakan salah satu hari yang memenatkan.Tatkala mata berat untuk dibuka. Masa itu jugalah berdesing di telinga announcement suruh semua pelajar KMKN turun ke padang futsal bersama kain batik bagi perempuan dan kain pelikat bagi pelajar lelaki. Semua pun pakat bangun bersiap untuk turun. Aku antara mereka. Sibuk juga mencari kain batik sebab aku memang tak bawak kain batik sebab aku bukan la gadis melayu terakhir yang memakai kain batik. Jadi, aku terus serbu gadis gadis ayu di KMKN untuk meminjam kain batik. Haha.


Ingatkan kitaorang yang lambat tapi rupa-rupanya kami antara yang awal dan terakhir. Haha. Faham tak maksud ayat tu? Ramai ja yang tak turun. Mula mula memang malas nak main. Lagi lagi dengan kain batik. Huhu. Tapi fikirkan memang tadak wakil and for fun, bedal ja main. Hee. 


Photo Gedik sebelum permainan bermula..



Persiapan untuk game.


Love them so much <3




Ayu kan gadis melayu terakhir kita ni? Haha


Game futsal perempuan yang sungguh ayu berkain batik. Sempoi kan?


Game bola jaring guys yang berkain pelekat. Steady ja main.




Pakai jangan tak pakai..

Duk buat ala ala hindustan..


Game kitaorang. Buat malu jaa. Kain macam nak terlondeh. Nampak sangat tak pernah pakai kain batik.


Fokus untuk menyumbat gol..

Mula mula tu seri 0-0 tapi time penalti kami kalah 2-0. Its okay, yang penting kami enjoy. Kalah menang itu adat permainan. Apapun memang terbaik ah main game pakai kain batik dan kain pelikat. Menunjukkan adat orang Melayu yang cukup kuat masih diamalkan. Moga-moga adat ini berkekekalan sehingga anak cucu.


Salimah Ismail ♥

1 Picit Sini untuk Comment! :):

Kuasai minda on Friday, September 16, 2011 said...

Amboi, cute2 belaka bila berpakaian batik dan pelikat...
:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^