Hot Hot!

Thursday, May 5, 2011

Tutorial: Ganti perkataan COMMENT ke perkataan yang comel

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum..

Setelah lama tak buat tutorial,saja nak buat lagi. Kali ni nak buat tutorial yang simple ja. Mungkin ada yang dah tau.

Tutorial apa eh? Tutorial ganti perkataan Comment ke perkataan yang comel macam blog masing-masing.



Macam gini..


Mula pergi Dashboard > Design > Page Elements


Dekat Page elements pergi kat bahagian Blog Posts and tekan Edit.

Nanti keluar macam ni.Tukar yang perkataan "comment" tu.


Salimah tukar macam ni. Korang nak tukar hantu kak limah pun boleh. Haha. Ikut taste masing-masing oke.

Then, Jangan lupa tekan SAVE. Hee. Tu jee :)


Salimah Ismail♥

4 Picit Sini untuk Comment! :):

SuhaimiKassim@teruna9752 on Friday, May 06, 2011 said...

hantu blog nk bagi komen...memang menarik dan tq diatas tutorial ni...salam perkenalan

Salimah Ismail on Friday, May 06, 2011 said...

thanks :)

cex gulew-gulew chinta on Sunday, June 03, 2012 said...

Bagus skali...

onlajer on Tuesday, June 05, 2012 said...

oh macam tu je rupanya

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^