Hot Hot!

Friday, May 6, 2011

Tutorial: Blockquote

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum..


Tau tak apa itu blockquote? Ala, dia macam background kepada text kita supaya readers tak bosan baca entry kita.


Code:
<blockquote style="background: url(URL BACKGROUND);">
<div style="text-align: center;">TEXT YANG NAK DITULIS</blockquote>


So, kadang-kadang korang boleh letak blockquote ni dalam entry korang biaq nampak menarik. Background boleh tukar macam mana korang nak, boleh pilih corak yang korang suka.


Yang warna biru tu korang kena tukar. Url, amik url background korang pilih tu.
Text ialah benda yang korang nak di-blockquote.


Contoh entry yang Salimah guna Blockquote:


Doa kadang-kadang tidak dimakbulkan


Nampak menarik kan bila letak blockquote? Simple dan mudah je. Hope korang boleh follow.


Last but not least, korang boleh cari background yang cantik-cantik kat sini.


Backgroundlabs
Backgrounddiva


Okay. Itu saja. Selamat mencuba dan jangan lupa tinggalkan komen :)


Salimah Ismail♥

4 Picit Sini untuk Comment! :):

EJA on Friday, May 06, 2011 said...

haha.selama ni tak tahu apa itu blockquote...sekarg dah tau..hihi

ymn on Friday, May 06, 2011 said...

tutorial Comment Guna Facebook

: ))

Salimah Ismail on Friday, May 06, 2011 said...

bagus la :)

My MiRa on Saturday, May 07, 2011 said...

bagi mira asasi and matrik is the best...then second is diploma.....just my opinion...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^