Hot Hot!

Tuesday, March 22, 2011

Wahai budak-budak SPM 2010... Are you ready for tomorrow? *HAIYAI CAPTEN*

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatu....

(amik berkat tuk sok wey, tu yang lafazkan salam sepenuhnyaa)


Korangg? hahahha. Wahai kawan ku yang tercinta siang malam ku mimpi-mimpikan...

Adakah korang semuaa dah ready untuk besok? (mak ai, besaqnya tulisan. Terbonjol keluar biji mata)

(Haiyai Capten)* sound effect*

Hahha. Aku rasa aku dah ready kot? Sebab lagi lama tunggu lagi merobek jiwa raga ku ini..*kemain jiwang nak mati*

Berbalik kepada hal besok... Semua budak SPM 2010 korang tahu kan apa yang akan berlaku besok?
Ke ada yang blur-blur lagi? Hihihi. Ke ada yang masih dalam zaman lama dek berita kena repeat paper Bm besok? Haha. Bangun weyy, JANGAN duk bersuka ria sangat naa. Dah syok enjoy hampir 4 bulan ni kan?

Sooo, esok bersedialah ke medan peperangan. Peperangan di mana korang kena redha dengan keputusan korang...

If bagus, ALHAMDULILLAH...
If kureng, ALHAMDULILLAH...
IF KURENG BANYAK, takyah pergi amik result.. Tak pun pergi kawin je pasnihh.

Hahaha. Joking wey.. If gagal kali ini, tak bermakna gagal selamanya kan? *di sini bukan menggalakkan diri tuk gagal. Gagal di sini bermakna tak dapat achieve korang punya expactations atau dengan kata lain.. tak berapa nak cemerlang...*









Hahaha. Aku di sini bukan tuk jadi pakar motivasi ke hapee. Cuma tengah mententeramkan diri yang gundah gulana ni... Di samping motivasikan diri sendiri...

Jom layan lagu nii. MENUJU PUNCAK WEY!


Bukan mudah
Meniti langkah ke angkasa
Bukan Mudah
Mengejar mimpi jadi realiti
Apapun jua bisa terbukti
Andai langkahmu tidak terhenti

Chorus :
Menuju puncak, Gemilang cahaya
Mengukir cita seindah rasa
Menuju puncak, impian di hati
Bersama janji kawan sejati
Pasti berjaya di ESOK HARI...o ...yeaaah

Bukan mudah
Menggapai bintang yang berkilauan .. O..yeaaah
Bukan mudah
Jalanan ini untuk diharungi
Apapun jua bisa terbukti
Andai langkahmu tidak terhenti

Back To Chorus

Percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan hei...

ada olahan sikit Chorus. Hahah. Maaf ye akademi fantasia. Sekadar gunakan lagu ni tuk memberi semangat...

Btw, sebelum kita bersurai.. (hampehh. bunyi macam bagi ceramah. haha)

Aku ada sikit ilmu yang nak kongsi dengan korang supaya tenang sikit besok.
(Haa, amik kau... Tadi duk syok nyanyi sangat)

Sebelum kawan-kawan ku yang comel loteh dan kacak bergaya amik result besok, bacalah:

1. Al-Fatihah
2. Ayat Kursi
3. Al-Ikhlas (7x)
4. Al-Alaq (3x)
5 An-Nas (3x)

Sekadar berkongsi.. Hope kita lebih tenang besok dan mendapat kejayaan.... AMIN...AMIN YA RABBAL ALAMIN.

Mungkin ada yang dah tau tips berguna ini. Kongsi-kongsi la dengan kawan. InsyaAllah kita akan sama-sama berjaya kan? :)


Salimah Ismail♥


0 Picit Sini untuk Comment! :):

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^