Hot Hot!

Sunday, January 1, 2012

Tutorial : Post Via anything untuk facebook

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 



Hey! Ok since ada orang tanya how to post via anything macam yang saya buat kat atas tu..
So, akhirnya saya bertekad untuk buat tutorial..Sharing is caring kan? Haha..

Ok, jom follow step mudah kat bawah ni untuk create your own posted via anything app for facebook.. Heee..

1. First sekali, create new app dekat Facebook App Developers page.Tapi kat mana Facebook App Developers page tu kan?Okay,follow picture kat bawah ni..Hee..





2. Click +Create App kat top right hand corner dan lepas tu a box akan muncul tanya korang App Name. App name yang korang pilih akan muncul sebagai posted from device.







3.Lepas tu,click Continue dan isi kotak yang diperlukan. Isi yang penting ja macam kat bawah ni..Isi Basic Info..




4. Then, korang boleh tukar Icon tu kepada yang korang suka untuk muncul masa korang post via kat korang punya status..

5.Lepas siap, click Save Changes, then dah boleh guna.. Yang penting Copy your
App ID dari atas page facebook korang..App ID yang dibulatkan tu..Kan ada ID lepas tu..Copy yang itu..



6. Then, paste App id tu dekat red text dalam url ni..




http://facebook.com/dialog/feed? app_id=141014335978293& redirect_uri=http%3A%2F%2Ffacebook.com


6.Akhir sekali,copy and paste url yang atas ni dekat address bar lepas tu boleh post status dah..Senang je kan? Hehe..










Senang je kan? Hope korang buat jadilah okay..If tak jadi jugak, tanya saya okay..If boleh tolong..Saya tolong.. :)

Credits: Bubu dan West McGowan 


Salimah Ismail

2 Picit Sini untuk Comment! :):

Original CikTeddy on Sunday, January 01, 2012 said...

oh..mcm gitu..huhu nak try ek..hik3

NURUL QURATTUL AINI =Ɖ on Friday, January 13, 2012 said...

adress bar kat ne ye?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^