Hot Hot!

Friday, May 6, 2011

Tutorial: Buka link pada tab yang baru apabila link diklik

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum..


Hai korang. Harini kita akan belajar tutorial yang senang saja.Okay, kalau korang guna kaedah yang biasa dalam blog untuk letak link. Link yang korang letak tu bila klik akan dibuka dekat same page. Kadang-kadang keadaan ini agak menyusahkan readers sebab asyik kena tekan back ja. Jadi, buka link pada tab/ window yang baru apabila link diklik merupakan kaedah yang senang untuk readers blog korang.


So, macam mana nak buat? Senang sangat-sangat.Korang hanya perlu copy and paste code ni ketika nak letak link.


<a href="Letakkan link untuk dibuka pada tab yang baru disini" target="_blank" >

Hanya perlu gantikan perkataan biru dengan link yang korang nak letak.

Itu saja. Simple kan? Hope korang boleh follow tutorial yang amat simple ni!

Thanks. Tinggalkan komen jika anda gunakan tutorial ni. :)

Salimah Ismail♥

4 Picit Sini untuk Comment! :):

Dekcik on Friday, May 06, 2011 said...

yunk klu kat page kan yg kat home, about me or bla bla..

cm mane nak letak link 2 yer??

Salimah Ismail on Friday, May 06, 2011 said...

yg mana satu eh?

Dekcik on Friday, May 06, 2011 said...

yunk dekat ats sekali 2..ade page, toturial,home,tips,islam dkt situ lah..klu kite nak tekan nak dye terus kew link 2 x nak lah t kne back blik..

fRaMe+LenSeS on Wednesday, May 18, 2011 said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^