Hot Hot!

Tuesday, March 1, 2011

Akhirnya rancangan ke Seoul Garden sukses!

Luahan hati Salimah Ismail
Reactions: 
Assalamualaikum...



Hihihihi(gelak baru saya) sengal kot. Tapi lantak ahh. So, actually dah lama plan nak p Seoul Garden since masa tengah SPM lagi. Kiranya nak p sama-sama lah. Bukan main ah, orang duk pikiaq pasai SPM masa tu, kami pulak duk semangat plan apa nak buat pas SPM. Plan bagai nak rak! Plan nak pi betul-betul pas paper account. LAST-LAST HAMPEH TAK JADI. Pastuh plan lah lagi, nak p bulan 1 macam tu. Ni pun HAMPEH gak.... Plan bagai nak rak. Tak jadi gak sebab ada yang tak dapat gaji. 

Tapi, alhamdulillah...

 Last-last jadi gak iaitu pada 28th Februari 2011, ala-ala macam reunion gak la. Tapi ada yang tak dapat ikut sama. Macam Din kerja and tadak cuti.. Shiro lak ada hal kecemasan di saat-saat akhir. SADIS gilaa. Sebab tak dapat kumpul semua. Memang agak susah lah nak kumpul semua sebab ada yang kerja. Jadi, cuti lain-lain. Nasib aku dah stop kerja. Sentiasa free gituu. Hihihi. (Tapi nak kena batang penyapu dengan papa lahh if kuaq kerap...Tu pon dah kena bising. Hihihi)

So, sampai-sampai terus terjah cari Kak Te'ah. HAHA. Dia actually plan nak jumpa kat playground. Tapi tengok tadak sapa-sapa pun. (Dalam hati heran gak, " Takkan la panas-panas macam ni depa duk berjemur kat playground kot") Hihihi


 Ni lah Kak Te'ah :)


Last-last tengok depa duk syok-syok make-up kat atas. Free make-up gitu :)

Mas dah mekap dah masa aku sampai. Pastuh Kak Te'ah bawa aku p make-up lak.( Actually aku dah make-up, tapi remove la sebab nak try barang make-up kat situ) Hihihi.

Dia bagi pakai mascara and pink cream kot tak salah aku. Hee. Suka pink cream dia sebab bila pakai kat lip memang pink and natural gituu. Macam lip artis korea tuu. :P Pink-ish.

Kak Te'ah yang tak pernah make-up pon try ohhh :)

Pas abis tu terus p SG a.k.a Seoul Garden okay, bukan Singapore. Hahah. Tuh singkatan yang kami panggil :)

So, bila Siti Mijah and Pateha sampai. Apa lagi, terjahh ahh! MAKAN!!!!!!! HAHA. Muka semua stail kebulur. Biasa ah simpan perut beb. Tak breakfast kot :P


  Meet my bestfriends:

From up-left: Tepi aku tu Zaifi. 2nd picture tu Kak Te'ah denga Mas.
Then, dengan Zaifi kat 4th picture ialah Te'o a.k.a Pateha.
Bawah dengan Kak Te'ah tu Siti Mijah :)

Shiro and Din tak dapat mai
Ni diaorang:

Rindu korang kot. Walaupun korang takda. Korang masih di ingatan :)



Our food. Sedapp weyy :)

Muka lapar, muka kebulur mua ada. HAHA. Makan tak ingat dunia :)


Sambil sumbat ke mulut sambil ber-camwhore :)

Nak pergi amik lagi makanan tuk melantak! Tapi sempat pose lagii :)

Muka-muka kekenyangan. :)

Sambung lagi makan selepas lapar kembali. Bhaha. (aku memang perut tong)

Nih dah tadak keja sangat :p

Back view! Sexaayy dak? :P


Photo comei dalam toilet sementara tunggu mijah ke toilet :)

Padan muka Mijah tak leh amik gambar sekali. Nak tau dia buat pa?


Bermekap lerr. :P

Mekap lagiii! Make-up free punya pasal :)

Masing-masing ada aksi tersendiri sementara tunggu Mijah make-up.
Mas berminat mau beli make-up. Duk usha-usha dulu. Survey harga :)



Hihihi. Tengah kira harga gel eyeliner. Dapat discount gituu :) Last-last tak beli pon. Ada yang kata nak mai dengan mak. Hihihi.

Gel eyeliner kat situ if beli satu Rm 99
                             if beli dua Rm 79

Kiranya beli dua dapat murah la :)

Family picture gituu! Thanks for everyone! :)

Pas tu tunggu pa lagi? BALIKKK!

Dalam cab dengan Kak Te'ah. Thanks sebab teman :)


Melawat 1st avenue jab. Bawa Kak Te'ah p sana. Dia tak pernah pih lagi.

Haha. Yang menarik sangat, dah la experience pertama dia datang sini. Then, nak dibuat cerita lif kat situ buat hal. HAHA. Dah la scary lif tu, ada ka patut dia tetiba park kat tingkat 5 which is a parking lot! Haha. Then, lif tu tak gerak terus. Ada dua lif, dua-dua park. MAK AII! Buat cerita seram pa tak tau petang-petang. So, kena lah terjah melaui parking lot cari escalator. Haha. Nasib jumpa. :)

Such a nice experience...And of course very nice day! Had lots of fun! Thanks guys! Hope kita tak berpecah and akan contact lagi pasnii! Friendship ni akan berkekalan walaupun korang dah ada anak berderet-deret. Heret ja anak-anak korang and laki korang if kita ada reunion nanti. Hihihi Jangan pernah abaikan friendship ni. This valueable friendship. Love you all! ♥

Even miss yang mekap tu pun kata " You all still can hang out together even dah abis sekolah, kawan-kawan i semua buat hal masing-masing" Lebih kurang macam tu la dia kata :)

Hope next reunion semua boleh join. AMIN :)

Salimah Ismail ♥




0 Picit Sini untuk Comment! :):

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best from me!

Hot Stories

Mai baca ^_^